Školka BUDE!

Víte co? My máme fakt moc rádi školku, atmosféry na nich a tak dále a dost by nás štvalo, kdybychom o to přišli. Takže jsme se rozhodli zkusit přenést tu školkovou atmosféru do onlinu. Jestli se nám to povede se přijďte přesvědčit 14. a 15. května na náš https://embs.cz/zoom
Čekají nás dva večery plné zábavy i zamýšlení. A v sobotu se vydáme na výlet.

Pátek:
18:00 – 20:00 Coolturní program 👀
V pátek si budeme společně povídat, hrát si, dáme si zase nějaký ten zábavný kvíz – prostě krásný a pohodový páteční večer jakoby školka byla v offlinu. Stačí se v 18:00 (radši o chvilku dřív připojit na klasický odkaz embs.cz/zoom a párty může začít🥳)

Sobota:
10:00 – 17:00 Výlet za krásami okolí Brna 🚶‍♀️🚶‍♂️
Abychom celou dobu jenom neseděli za monitorem💻, ale trochu se i hýbali a třeba i nahnali nějaké ty kilometříky do EMBS Stravy, půjdeme na vejlet!🤸‍♀️
Sraz si dáme v 10h v Mariánském údolí (https://mapy.cz/s/guramufupu ) na zastávce – doporučujeme autobus 55 ze Židenic, nádraží s odjezdem v 9:30 🚍
Vrátit se plánujeme cca kolem 17 h v Obřanech (https://mapy.cz/s/bopunugere).
Se sebou si nezapomeňte vzít: respirátor, Stravu, abyste nahnali kilometry 🙂 (bit.ly/embsstrava), stravu = sváču, pití 🍎🥤, potvrzení o negativním výsledku testu.
Před akcí se prosíme otestujte, pokud vám před akcí nebude dobře, tak zůstaňte doma. Buďme zodpovědní! 🩺
Půjdeme tudyhle: https://mapy.cz/s/huzobenebu 🌍
Kdybyste se ztratili, byli nemocní, cokoliv volejte KubaNovi: +420 604 472 976 📞

Abychom věděli, na koho případně čekat a hlavně na koho se těšit, pokud se rozhodnete vydat se s námi na výlet, přiznejte se k tomu, prosíme, co nejdřív. Nejpozději do pátku 14. 5. do 12h tu: https://bit.ly/3up2v1M ✋ (Najdete tam kromě přihlášky všechny potřebné informace pohromadě)

Situace je z epidemiologického hlediska příznivá a v současné době dochází k rapidnímu poklesu intenzity epidemie viru SARS-CoV-2 způsobující onemocnění COVID-19 [1]. Přesto je potřeba dodržovat pravidla, která nás ochrání nákaze – na výlet se sejdeme ve větším počtu. Prosíme dodržujte nařízení MZČR [2]. Navíc jsme složili list našich pravidel, kerá jsou nutna dodržet, pro naši pohodu a bezpečí:

Před příchodem na sraz, prosíme:

Zhodnoťte svoji situaci z hlediska nebezpečného kontaktu s lidmi. Pokud jste se nejvýše týden před akcí pohybovali v rizikovém prostředí (velké skupiny lidí, dlouhé pobývání v uzavřených prostorech se skupinou lidí…), zvažte prosím nebezpečí pro ostatní účastníky.
Opatřete si potvrzení staré maximálně 72 hodin o NEGATIVNÍM testu na COVID-19 (stačí SMS). Je na vás zda antigenní (protilátkový), či PCR.
Pokud nemáte možnost se nechat otestovat v testovacím centru [3] zakupte si antigenní jednorázový test v obchodě či lékárně [4], doneste na sraz a zatrhněte v dotazníku [5]. Otestujete se před odchodem.
Pokud nemáte možnost se otestovat, ani koupit test, zatrhněte tak v dotazníku [5].

Po čas výletu, prosíme:

Vyhněte se jakémukoliv fyzickému kontaktu (podávání ruky, objímání…).
Dezinfikujte si ruce po KAŽDÉM kontaktu s povrchem potenciálně infikovaným mikroorganismy (držadlo v šalině, dveře od bytového domu, ruka jiného člověka…) [6].
Jezte a pijte pouze své potraviny a nápoje.
Proč se zúčastnit?
Venkovní aktivity jsou nejméně rizikové [7].
Ze zdravotního hlediska je úplně nejlepší možnost být venku na čerstvém vzduchu, provozovat sociální kontakt a nebýt zavření doma! [8]

ZDROJE:
1: https://koronavirus.mzcr.cz
2: https://covid.gov.cz
3: https://covidtestbrno.cz/cs/#/terms
4: https://www.drmax.cz/longsee-2019-ncov-ag-rapid-detection-kit-1-ks
5: https://forms.gle/GwtoFXdhnpUz36c76
6: https://www.nature.com/articles/s41407-020-0313-1
7: https://www.bmj.com/content/370/bmj.m3223
8: https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC7879454/

19:00 – 20:30 Patnáctý Máj, workshopů čas 🌷✒️
Co by to bylo za školku bez pořádné přednášky nebo workshopu? Nemusíte se bát, všechno bude!
Tentokrát bude večer patřit hovorům o vyváženosti egoismu a naopak “rozdat se pro okolí” a hledání hranice. O zodpovědnosti a závazkům vůči jiným lidem. Možná naťukneme i to, jak se to mezigeneračně mění. No sami uvidíte, když se připojíte (mrk mrk). Workshop povede Eva Malířová.
Druhý workshopem bude povídání o dobrovolnictví v Ghaně, místních dětech a tak dále. Vyprávět nám bude Petra Šmardová. Těšte se na fotky i milá slova!

Věříme, že i přes online to budou fajnová setkání. A na to offlinové výletování se už taky moc těšíme. Tak přijměte naše vroucné pozvání a přijďte/připojte se k nám ❤️