Zápis z Podzimní Školky v Boskovicích 2018

Pátek 19. října byl naprosto skvělým dnem. Nejenže po něm byl víkend, ale hlavně začala Podzimní školka mládeže v Boskovicích.

Po příjezdu jsme prošli přes přijímací kancelář, následovala večeře a po ní impulz. Pokračovalo se hrou, při které jsme dostali do skupinek kelímek s papírky a měli jsme si zapamatovat, co je na nich napsáno. Potom jsme byli rozděleni do jiných skupinek a ze zapamatovaných informací jsme měli zkusit naplánovat školku. Večer jsme si mohli povídat v čajovně nebo se dívat na film s názvem Adamova jablka.

V sobotu proběhly  minipřednášky, z kterých jsme se dozvěděli spoustu zajímavých odpovědí na otázky, na které se nás občas ptají lidé, kteří nejsou věřící. Například: „Ty opravdu věříš všemu, co je  napsáno v Bibli?“, nebo „Když je Bůh, tak proč je tolik zla a utrpení?“ Po minipřednáškách se každý rozešel do dílny, na kterou se  přihlásil. Na výběr bylo velké množství dílen např. pečení dobrot, žonglovací, výtvarná a diskuzní dílna. V dílně nesoucí název Pitvání písní, jsme rozebírali píseň Čest dej a povídali jsme si o tom, co nám chce její text asi sdělit. Třeba například to, že i když se některé věci tváří  jako něco, co je pro nás dobré a pro život potřebné, nemusí tomu tak vždy být. Odpoledne proběhly volby do SOMu a po nich následovaly sporty a procházka, která vedla na židovský hřbitov . Prošli jsme při ní bývalou židovskou část Boskovic. Večer se promítal film Lurdy, proběhl koncert kapely Od ucha k uchu a po ní vystoupil DJ Pacla.

V neděli byly bohoslužby s Večeří Páně, při kterých zazněl fantastický hudební doprovod. Po   bohoslužbách bylo společné zakončení školky a po něm jsme se všichni začali rozjíždět domů.

– Ema Lančová