Dnes je pátek, 19.4. 2024 (Rostislav)
co bylo

Tyto stránky jsou zastaralé, prosím přejděte na nové kliknutím SEM.

Podzimní školka v Heršpicích

Bylo, nebylo...

Ráda bych se s vámi podělila o své zážitky z podzimní školky v Heršpicích na téma: "Já pán, ty pán, ale kdo má peňauze, je ještě větší pán."
Bohužel jsem neměla možnost přijet už v pátek, takže budete trošku ochuzeni, ale myslím, že to nebude zásadní. Mým prvním programem, na který jsem dorazila, byla přednáška pana faráře Jana Pokorného, samozřejmě na téma peníze, a velmi se mi líbila. Škoda, že si pamatuji jen to, že se mi líbila. Jako obvykle potom následovaly dílny - taneční, hrátky s tužkou, diskusní, pěvecká, fotoromán…, kde se určitě všichni dobře pobavili s přáteli a zapomněli na všední starosti.
Po obědě nás čekaly volby nového SOMu a během toho jsme se již mohli těšit na sportování a procházku, abychom procvičili naše ztuhlá a usezená těla. Někteří hráli fotbal nebo volejbal, a jiní se dokonce povozili i na koni. Až jsme se cítili dostatečně procvičeni, usedli jsme společně zase k přednášce. Tentokrát nám pan Pavel Stolař povídal o financích v naší církvi, ale na mě až moc odborně. A myslím si, že i ostatní se už nemohli dočkat večera, kdy jsme se museli, (nebo také nemuseli), nasoukat do našich domácích pyžámek a předvádět své taneční dovednosti. Bylo to opravdu velmi zábavné. V přestávce proběhla tombola a hlavní cenu, výborný dort ve tvaru kalicha, vyhrál Gass. A na závěr dne, aniž bychom to čekali, nám zazpívala a zahrála kapela jménem Tojo Tyjo a těm, kteří šli hned poté spát, se určitě moc dobře usínalo:)
V neděli po bohoslužbách jsme se rozloučili v našem tradičním kolečku za zpěvu písničky a rozjeli se do svých domovů. Na závěr bych chtěla říct, že podle mě byla školka opět povedená a hlavně dobrým nápadem byl, už zmiňovaný, pyžamový večer, protože bylo opravdu pobavením pozorovat ostatní, i si zatancovat, a někdo se možná i něčemu přiučil, což také není k zahození, že?

Dáda Hadlačová