Dnes je pátek, 29.3. 2024 (Taťána)
co bylo

Tyto stránky jsou zastaralé, prosím přejděte na nové kliknutím SEM.

Podzimní školka v Miroslavi

  Přestože miroslavští komunisté chápali naši akci jako minimálně politickou recesi, předpokládám, že většina z nás se tam sjela za úplně jiným účelem. Za hazardem!!! Za hudbou!! Za přáteli, vyprávěním a společenstvím!
  Téma školky bylo SOMem jasně dané: Bylo nebylo, aneb o stvoření. Na začátku byl hazard… i tak by se dal vysvětlit páteční večerní program, který se odehrával v Casinu Las Miroslas (tedy v kostele). Horda mladých evangelíků s chutí podlehla mamonu, Fortuně, vidině velkých výher a pozlátku hýřivého života. Gambleři se doslova potáceli, opilí vítězstvím, mezi šesti hazardními hrami (kostky, opět kostky, ruleta, poker, Uno, pexeso). Večer se i přes silné emoce, vyvolané touhou po výhře, obešel bez incidentů, za což je třeba poděkovat dobré a pevné organizaci. Všichni účastníci se po skončení pokojně rozešli do svých domovů. Snad!
  Sobotní dopoledne zaplnila přínosná a velmi netradičně předložená přednáška Marka „Orko“ Váchy na téma stvoření. Překvapivá ve svém rozsahu, dosahu a zaujetí pro věc. Čas před obědem tradičně vyplnily tvůrčí dílny, zdařile prezentované později odpoledne. Ani po obědě nemusí člověk na školce zahálet, má plno možností, jak se vyžít: volejbal, fotbal, vycházka. V sobotu rovněž proběhla volba do SOMu (Seniorátní odbor mládeže) a ve večerních hodinách koncert kapel Buňát a Rovnátka.
  Neděle bývá zpravidla nostalgicky sentimentální, ale srdečné a pozitivně směrované kázání bratra Bernarda ze Švýcarska tuto tradiční chmuru lehce zahnalo. A když se přidal ještě bratr z Mexika, všechny tváře v kostele se rozjasnily.
  Byl to příjemně strávený víkend, který by se ale neuskutečnil bez aktivity členů SOMu (toho starého, na aktivitu toho nového si počkáme) a bez milého přijetí miroslavským sborem, které se projevovalo např. neskutečným množstvím buchet a chlebů s těmi nejroztodivnějšími a nejchutnějšími pomazánkami, které umí snad jen evangelické maminky a babičky.

Radka Samsonová